Συμβουλές για τη διάταξη των επίπλων στην κρεβατοκάμαρα
Διακόσμηση, Κρεβατοκάμαρα

6 Συμβουλές για τη διάταξη των επίπλων στην κρεβατοκάμαρα

Η κρεβατοκάμαρα είναι συχνά το πιο αδικημένο δωμάτιο όταν πρόκειται για εσωτερική διακόσμηση και η δημιουργία μιας άνετης, χαλαρωτικής ατμόσφαιρας σε αυτόν τον χώρο του σπιτιού σας μπορεί να είναι τόσο ικανοποιητική όσο και θεραπευτική. Η διάταξη των επίπλων παίζει ουσιαστικό ρόλο στη βελτιστοποίηση του διαθέσιμου χώρου, ενώ παράλληλα δημιουργεί μια ισορροπημένη ατμόσφαιρα – αλλά από πού να ξεκινήσετε;

Σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό, θα σας δώσουμε μερικές πολύτιμες συμβουλές για τη διάταξη των επίπλων στο υπνοδωμάτιο που θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε κάθε εκατοστό του χώρου σας! Από το σχεδιασμό διαρρύθμισης μέχρι την εξεύρεση τρόπων για τη μεγιστοποίηση των πηγών φυσικού φωτισμού – ακολουθήστε τις συμβουλές μας, ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε ένα φιλόξενο καταφύγιο μέσα στο ίδιο σας το σπίτι.

Επιλέξτε ένα σημείο αναφοράς για το δωμάτιο και οργανώστε τα έπιπλα γύρω από αυτό

Η ύπαρξη ενός καθορισμένου σημείου αναφοράς στην κρεβατοκάμαρα είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενός φιλόξενου και αισθητικά ευχάριστου χώρου. Κατά την τοποθέτηση των επίπλων, θα πρέπει να γίνεται γύρω από αυτό το σημείο, καθώς αυτό θα γίνει το επίκεντρο του δωματίου.

Τοποθετήστε τα μεγαλύτερα έπιπλα, όπως ένα κρεβάτι ή μια ντουλάπα, πιο κοντά στο σημείο αναφοράς- αν είναι δυνατόν, αφήστε αρκετό χώρο για να περνούν οι άνθρωποι από δίπλα του. Για να τραβήξετε την προσοχή προς το σημείο, τοποθετήστε μικρότερα αντικείμενα, όπως φωτιστικά ή κομοδίνα, μπροστά από αυτό. Ολοκληρώστε την εμφάνιση τοποθετώντας σωστά μικρότερα διακοσμητικά στοιχεία σε όλη την κρεβατοκάμαρα, εξασφαλίζοντας ότι όλα μαζί συγχρονίζονται με ομοιογένεια.

modern minimalist bedroom

Αφήστε αρκετό χώρο μεταξύ των επίπλων, ώστε να μπορείτε να μετακινείστε εύκολα από τον ένα χώρο στον άλλο

Η διάταξη των επίπλων στην κρεβατοκάμαρα μπορεί να διαμορφώσει ή να καταστρέψει την εμφάνιση και την αισθητική του δωματίου σας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα τοποθετήσετε με τρόπο που να επιτρέπει την άνετη μετακίνηση μέσα στο χώρο. Αφήνοντας επαρκή χώρο μεταξύ των επίπλων βοηθά στη δημιουργία μιας ροής μέσα στον χώρο και εξασφαλίζει ότι μπορείτε να μετακινείστε ελεύθερα από τη μία περιοχή στην άλλη.

Ένας καλός κανόνας είναι να αφήνετε 36-50 εκατοστά μεταξύ των επίπλων. Επιπλέον, σχεδιάστε τη διαρρύθμιση σε χαρτί προτού καν αρχίσετε να μετακινείτε αντικείμενα, ώστε να είστε σίγουροι ότι το όραμά σας συνδυάζεται τέλεια. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταλήξετε με μια λειτουργική, κομψή κρεβατοκάμαρα χωρίς να αισθάνεστε στρυμωγμένοι ενώ κάνετε ελιγμούς γύρω από τα έπιπλά σας.

Προσθέστε ένα χαλί για να δημιουργήσετε ισορροπία και να προσθέσετε ζεστασιά στο δωμάτιο

Η προσθήκη ενός χαλιού στην κρεβατοκάμαρά σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ισορροπία και ζεστασιά στο δωμάτιο. Τα χαλιά δεν είναι μόνο αισθητικά ευχάριστα, αλλά προσφέρουν και πρακτικά οφέλη, όπως η μείωση του θορύβου αν έχετε ξύλινα πατώματα. Βοηθά στην αγκύρωση των επίπλων στο χώρο, προσθέτοντας συνοχή στο δωμάτιο.

Είτε επιλέξετε ένα διακριτικό είτε ένα έντονο χαλί, είναι βέβαιο ότι θα φέρει ωραία αίσθηση και οπτικό ενδιαφέρον που θα δώσει στο υπνοδωμάτιό σας μια εκλεπτυσμένη εμφάνιση. Επιπλέον, τα χαλιά προσθέτουν έναν εύκολο τρόπο για να αλλάξετε τη συνολική αίσθηση του υπνοδωματίου σας μέσα σε λίγα λεπτά!

D111 128 950

Διατηρήστε βασικά αντικείμενα όπως το κρεβάτι, τη συρταριέρα και το κομοδίνο κοντά το ένα στο άλλο για ευκολία

Κατά την τοποθέτηση των επίπλων στο υπνοδωμάτιο, η διατήρηση βασικών αντικειμένων όπως το κρεβάτι, τη συρταριέρα και το κομοδίνο κοντά το ένα στο άλλο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Με αυτόν τον τρόπο, δεν χρειάζεται να ταξιδέψετε μακριά στη μέση της νύχτας, αν χρειαστείτε κάτι από τη συρταριέρα ενώ είστε ακόμα στο κρεβάτι.

Η τοποθέτηση αυτών των αντικειμένων μαζί έχει επίσης ως αποτέλεσμα μια τακτοποιημένη εμφάνιση, καθώς αλληλοσυμπληρώνονται στιλιστικά. Η διατήρηση των κύριων κομματιών κοντά το ένα στο άλλο μπορεί ακόμη και να βοηθήσει στην αποφυγή ακαταστασίας σε όλο το δωμάτιο. Με μερικές μικροαλλαγές εδώ και εκεί, η κρεβατοκάμαρά σας μπορεί να γίνει μια ήρεμη απόδραση με μέγιστη ευκολία και άνεση.

Τοποθετήστε φωτιστικά και στις δύο πλευρές του κρεβατιού σας για ισορροπημένο φωτισμό

Όταν τοποθετείτε τα έπιπλα στην κρεβατοκάμαρά σας, φροντίστε να δώσετε ισορροπημένο φωτισμό, ξεκινώντας από την τοποθέτηση των φωτιστικών σας. Η τοποθέτηση ενός φωτιστικού και στις δύο πλευρές του κρεβατιού μπορεί να προσφέρει ομοιόμορφο φωτισμό σε ολόκληρο το δωμάτιο και να διευκολύνει το διάβασμα ή την ετοιμασία το βράδυ.

Επιπλέον, έχοντας δύο λάμπες σε κάθε πλευρά μπορείτε να διαχωρίσετε μια περιοχή στο υπνοδωμάτιο που λειτουργεί ως γωνιά ανάγνωσης ή ως μπουντουάρ. Τα φωτιστικά όχι μόνο φέρνουν ένα λειτουργικό στοιχείο στο δωμάτιο, αλλά προσθέτουν και στην αισθητική – το απαλό φως που αναπηδά από τους κοντινούς τοίχους μπορεί να δώσει μια οικεία, φιλόξενη ατμόσφαιρα.

c910db2cadeb7dd44121f01e6d7b155d L

Χρησιμοποιήστε καθρέφτες για να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο

Οι καθρέφτες είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να φωτίσετε ένα δωμάτιο και να δώσετε την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου χώρου. Η τοποθέτηση καθρεφτών σε στρατηγικά σημεία ακριβώς απέναντι από τα παράθυρα μπορεί να αντανακλά το φυσικό φως και να κάνει το υπνοδωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό, ενώ παράλληλα το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε μεγάλους καθρέφτες- ακόμη και μικρότεροι μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Κατά την τοποθέτηση των επίπλων, σκεφτείτε να τα τοποθετήσετε το ένα απέναντι από το άλλο με έναν καθρέφτη ανάμεσά τους αντί για τοίχους. Αυτό θα ανοίξει τον χώρο, δημιουργώντας καλύτερη ροή αέρα και κάνοντας το υπνοδωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο και φιλόξενο.

Φτιάξτε το υπνοδωμάτιο των ονείρων σας

Δεν υπάρχει μία και μοναδική λύση για την τοποθέτηση των επίπλων στην κρεβατοκάμαρα. Πρέπει να αποφασίσετε ποια αντικείμενα είναι τα πιο σημαντικά, ποιο θα πρέπει να είναι το σημείο εστίασης και πόσος χώρος χρειάζεται για να μετακινείστε εύκολα.

Ακολουθώντας τις συμβουλές που παρουσιάστηκαν σε αυτό το άρθρο μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χώρο που να μοιάζει άνετος και φιλόξενος με άφθονο αποθηκευτικό χώρο και φυσικό φωτισμό. Θυμηθείτε να οργανώσετε το δωμάτιο έτσι ώστε το κρεβάτι, η συρταριέρα, το κομοδίνο, οι λάμπες και ο καθρέφτης να έχουν νόημα μαζί, ενώ παράλληλα να αφήνετε αρκετό χώρο για να περπατάτε χωρίς να δυσκολεύεστε. Με λίγο προγραμματισμό και δημιουργικότητα, μπορείτε να δημιουργήσετε μια όαση που να αντικατοπτρίζει το μοναδικό σας γούστο.

Related Posts