Πώς να ταιριάξετε τη τραπεζαρία με το σχεδιασμό του δωματίου σας
Διακόσμηση, Τραπεζαρία

Πώς να ταιριάξετε τη τραπεζαρία με το σχεδιασμό του δωματίου σας

Ψάχνετε για το τέλειο τραπέζι τραπεζαρίας που θα ολοκληρώσει το σχεδιασμό του δωματίου σας, αλλά δεν είστε σίγουροι για το πώς να το ταιριάξετε με τον σωστό τρόπο; Η επιλογή του σωστού τραπεζιού είναι απαραίτητη αν θέλετε έναν φιλόξενο χώρο που θα κάνει κάθε καλεσμένο να αισθάνεται σαν στο σπίτι του.

Η εύρεση ενός στυλ που να ταιριάζει τόσο με εσάς όσο και με την υπάρχουσα διακόσμησή σας μπορεί να είναι μια δύσκολη διαδικασία. Όχι πια- αυτή η δημοσίευση στο ιστολόγιο περιγράφει λεπτομερώς όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την επιλογή και την αγορά του τέλειου τραπεζιού για το δωμάτιό σας.

Από την κατανόηση των απαιτήσεων μεγέθους έως την απόφαση για λεπτομέρειες του στυλ, όπως το χρώμα, ο τύπος υλικού, το σχήμα και η υφή – καλύπτουμε όλες τις πτυχές προκειμένου να σας βοηθήσουμε να δημιουργήσετε ένα μέρος που προκαλεί δέος και όπου μπορούν να λάβουν χώρα δεκάδες δείπνα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος τραπεζαρίας για το μέγεθος του δωματίου σας

Όταν επιλέγετε μια τραπεζαρία για το σπίτι σας, το μέγεθος είναι υψίστης σημασίας. Είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό μέγεθος τραπεζιού για το δωμάτιό σας, ώστε να μπορείτε να διασκεδάζετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους καλεσμένους σας και επίσης να βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει με την αισθητική του χώρου.

Ο γενικός κανόνας είναι να επιλέγετε ένα τραπέζι τραπεζαρίας που επιτρέπει 40-60 εκατοστά μεταξύ κάθε καρέκλας και τουλάχιστον 50 εκατοστά απόσταση μεταξύ της άκρης του τραπεζιού και οποιουδήποτε τοίχου ή επίπλου γύρω από αυτό.

Η λήψη ακριβών μετρήσεων του χώρου σας εκ των προτέρων θα σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι αξιοποιείτε τον καλύτερο διαθέσιμο χώρο, χωρίς να υπερπληρώνετε το δωμάτιό σας. Μόλις βρείτε ένα τραπέζι που ταιριάζει απόλυτα στο σπίτι σας, θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε τη διακόσμησή του με άλλα έπιπλα πολύ πιο εύκολα.

trapezaria domatio

Επιλέξτε ένα υλικό που δένει με τα υπάρχοντα στοιχεία του χώρου

Το κλειδί για να βρείτε το τέλειο τραπέζι τραπεζαρίας για το σχεδιασμό του δωματίου σας είναι να επιλέξετε ένα υλικό που να δένει με τα υπάρχοντα στοιχεία. Για παράδειγμα, αν υπάρχουν ξύλινες επενδύσεις στους τοίχους σας, μπορείτε να αναζητήσετε μια ξύλινη τραπεζαρία κατασκευασμένη από παρόμοιο ξύλο.

Ή αν έχετε μια εντυπωσιακή μεταλλική μονάδα ραφιών στη γωνία του δωματίου, σκεφτείτε να βρείτε ένα μεταλλικό τραπέζι βιομηχανικού σχεδιασμού που θα ταιριάζει απόλυτα. Με τόσα πολλά υλικά και υφές που διατίθενται στη σημερινή αγορά επίπλων, μπορείτε εύκολα να βρείτε κάτι που θα ταιριάζει με το χώρο σας.

Ενσωματώστε χρώματα, μοτίβα, υφές και σχήματα που συνεργάζονται για να δημιουργήσουν αρμονία

Η ενσωμάτωση χρωμάτων, μοτίβων, υφών και σχημάτων που συνεργάζονται για να δημιουργήσουν αρμονία κατά την επιλογή ενός τραπεζιού για οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού σας μπορεί να είναι πρόκληση αλλά και ευχάριστη. Τα τραπέζια τραπεζαρίας είναι συχνά το κεντρικό κομμάτι ενός καθιστικού ή μιας τραπεζαρίας, οπότε η σωστή επιλογή δημιουργεί ένα ενιαίο και άνετο περιβάλλον.

Όταν επιλέγετε το τραπέζι της τραπεζαρίας σας, σκεφτείτε να συντονίσετε ζεστούς τόνους ή υποτονικά χρώματα με ταιριαστές τολμηρές εκτυπώσεις ή επαναλαμβανόμενα γεωμετρικά σχήματα σε υφές όπως το ξύλο ή το μέταλλο για να φέρετε αρμονία στο δωμάτιο. Με τη σωστή επιλογή χρωμάτων, μοτίβων, υφών και σχημάτων μπορείτε να δημιουργήσετε ακριβώς τη σωστή ατμόσφαιρα για να απολαμβάνετε οικογενειακά γεύματα και συζητήσεις.

sediasmos domatiou

Λάβετε υπόψη πόσα άτομα θέλετε να καθίσουν στο τραπέζι σας.

Όταν σχεδιάζετε την τραπεζαρία των ονείρων σας, είναι σημαντικό να εξετάσετε πόσο μεγάλο πρέπει να είναι το τραπέζι σας. Σκεφτείτε τον αριθμό των ατόμων που θέλετε να κάθονται.

Φιλοξενείτε συνήθως μεγάλες παρέες ή προτιμάτε πιο οικεία δείπνα; Η επιλογή ενός τραπεζιού με λάθος μέγεθος για το χώρο σας μπορεί να τον κάνει να φαίνεται στενόχωρος και υπερπλήρης. Βεβαιωθείτε ότι το τραπέζι σας έχει το τέλειο μέγεθος για να μπορούν όλοι να απολαύσουν το γεύμα τους χωρίς να είναι στοιβαγμένοι σαν σαρδέλες!

Ενώ η αισθητική είναι σημαντική, η λειτουργικότητα είναι εξίσου κρίσιμη – γι’ αυτό δώστε προσοχή στο μέγεθος και το σχήμα του τραπεζιού όταν κάνετε τις αγορές σας.

Προσθέστε αξεσουάρ όπως καρέκλες και σερβίτσια για να ολοκληρώσετε την εμφάνιση.

Τα αξεσουάρ που επιλέγετε για κάθε δωμάτιο μπορούν να μεταμορφώσουν ολόκληρη την ατμόσφαιρά του. Για μια τραπεζαρία, τα καθίσματα και τα σερβίτσια που επιλέγετε μπορούν είτε να αναβαθμίσουν είτε να μειώσουν τη συνολική ελκυστικότητά της.

Οι καρέκλες και τα σερβίτσια σας πρέπει να ταιριάζουν με το σχέδιο που έχετε επιλέξει για να επιτύχετε την τέλεια αισθητική ισορροπία. Είτε επιλέξετε βελούδινες πολυθρόνες είτε κομψές ξύλινες καρέκλες, βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν με τη αίσθηση που θέλετε να έχει ο χώρος.

Τα σερβίτσια μπορούν να περιλαμβάνουν τα πάντα, από μέτρια πήλινα σκεύη μέχρι περίτεχνα πορσελάνινα μπολ και πιάτα, και μπορείτε να τα επιλέξετε ώστε να ταιριάζουν ή να έρχονται σε αντίθεση με το θέμα που έχετε επιλέξει. Μερικές καλά επιλεγμένες αναβαθμίσεις στα καθίσματα και τη διακόσμησή σας μπορούν να κάνουν την τραπεζαρία σας τόσο εντυπωσιακή οπτικά όσο και απολαυστική για να γευματίσετε!

trapezaria diakosmisi

Ο χώρος να εκφράζει την αισθητική σας

Εν κατακλείδι, η επιλογή της σωστής τραπεζαρίας για το σχεδιασμό του χώρου σας δεν έχει να κάνει μόνο με το μέγεθος, το σχήμα και το υλικό, αλλά με τη δημιουργία μιας αρμονικής ατμόσφαιρας στην οποία απολαμβάνετε να περνάτε χρόνο. Είναι σημαντικό να σκεφτείτε πόσα άτομα θα θέλετε να καθίσετε και πώς το σχήμα του τραπεζιού ταιριάζει με την αρχιτεκτονική του χώρου.

Επιλέξτε υλικά που δένουν με τα υπάρχοντα στοιχεία, μαζί με χρώματα, μοτίβα, υφές και σχήματα. Τέλος, μην ξεχάσετε να προσθέσετε καρέκλες και σερβίτσια, ώστε ο χώρος να μοιάζει φιλόξενος και ολοκληρωμένος. Έχετε λοιπόν κατά νου αυτές τις συμβουλές όταν επιλέγετε το τραπέζι της τραπεζαρίας σας και βεβαιωθείτε ότι ταιριάζει απόλυτα με το σχεδιασμό του χώρου σας.

Related Posts